Czikora Milla világa...

Kicsi lányunk életének felejthetetlen pillanatait véssük az internetre, hogy ne maradjon ki egy részlet sem amikor kíváncsi lesz arra, hogy milyen is volt az amikor a világra jött. Illetve milyen mókás dolgokat csinált gyermekkorában. :) Elsődlegesen az Apuci szemszögéből megfigyelve az eseményeket, leírva a bgyerekneveléssel járó bénázásáokat... Ez a blog próbál információt adni azon kedves érdeklődőknek is, akik izgatottan várják a napi híreket, de nem akarnak zavarni telefonon minden percben :)

Utolsó kommentek

  • PCsilla: Nem írsz már nekünk? Milla lassan suliba megy és mi lemeradtunk :) Remélem jól vagytok! puszzzzz (2010.02.24. 17:17) Milla első karácsonya
  • .syl.: Helló:) Ha ez érdeklődés-felkeltésnek indult, oké, bejött, úgyhogy kíváncsian várjuk a posztot:) (2010.01.19. 08:22) Milla első karácsonya
  • PCsilla: Hello bello! Nagyon elvesztetek! Minden rendben? (2010.01.14. 14:47) Milla első karácsonya
  • JogászKa: Kérünk képet is mellékelni!!! :-))) A sztárság ezzel jár ám! ;-) Képeket akarunk!!! (2010.01.04. 11:49) Milla első karácsonya
  • JogászKa: Ez olyan cuki!!!! Nagyon meggyúrnám ;-) (2009.12.02. 14:37) Nahát! :)
  • Utolsó 20

Körömvágás

2009.09.07. 03:07 - Apuci (cziki)

Elérkeztünk egy nagyon fontos dologhoz, a körömvágáshoz. Nem tudom ki próbált már rizsszemre nevet írni, vagy hangyákat egyesével szedni, na ez egy ilyen kaliberű dolog. Szegény gyereknek a keze mint egy dió és az ujjacskái, mint a borsószemek, amikor még csak félérettek. Ezeken a félérett borsószemeken van egy picurka körmöcske, amely annyira vékony, hogy el is törik, amikor nem úgy nyúlsz hozzá. Igen ám, de hiába törékeny és mini, akkor is iszonyatosan vág és karcol.

Pindurka, amikor a törp kezeivel még igen csak koordinálatlan mozdulatokat tesz amikor éhes, vagy fáj a pocija, akkor iszonyatosan összekarmolja a pici arcát, és szemét.

Wéber Viktor (Kecske) barátomnak gyermekkorából vannak is ilyen karmolásból eredő sebei.

Ezért aztán ha törik, ha szakad akkor is meg kell ejteni minél előbb azt a dolgot. Vettünk mini ollót és ini csipeszt, illetve van szuper fertőtlenített körömreszelőnk. Anyjuk azaz Bea már próbálkozott, de nem igazán sikerül anélkül vagdosni, hogy a mini ujjak ne vérezzenek :(

Így egy délután, amikor a finom anyatejcitől elalélva hevert gyanútlanul a nappali közepén nekiestem. Máskor nem is lehetne, mert kapkodná a kis ujjait elfelefele :) Mondjuk a REM alvásnak köszönhetően így sem volt egyszerű művelet, de végül sérülések nélkül megúsztuk mind a ketten :) A képen éppen anya végzi el az utolsó simításokat és a minőségi ellenőrzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://czikoramilla.blog.hu/api/trackback/id/tr81365094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goat 2009.09.09. 00:37:33

Hát igen az Apukának SIKERÜLT !!!

Apuci (cziki) 2009.09.09. 01:44:28

@Goat: Igen, muszály volt megmutatnom az Anyjának, hog yhogy is kell körmöt vágni úgy, hogy ne vágjuk le a gyerek ujjhegyét is :)


süti beállítások módosítása