Czikora Milla világa...

Kicsi lányunk életének felejthetetlen pillanatait véssük az internetre, hogy ne maradjon ki egy részlet sem amikor kíváncsi lesz arra, hogy milyen is volt az amikor a világra jött. Illetve milyen mókás dolgokat csinált gyermekkorában. :) Elsődlegesen az Apuci szemszögéből megfigyelve az eseményeket, leírva a bgyerekneveléssel járó bénázásáokat... Ez a blog próbál információt adni azon kedves érdeklődőknek is, akik izgatottan várják a napi híreket, de nem akarnak zavarni telefonon minden percben :)

Utolsó kommentek

  • PCsilla: Nem írsz már nekünk? Milla lassan suliba megy és mi lemeradtunk :) Remélem jól vagytok! puszzzzz (2010.02.24. 17:17) Milla első karácsonya
  • .syl.: Helló:) Ha ez érdeklődés-felkeltésnek indult, oké, bejött, úgyhogy kíváncsian várjuk a posztot:) (2010.01.19. 08:22) Milla első karácsonya
  • PCsilla: Hello bello! Nagyon elvesztetek! Minden rendben? (2010.01.14. 14:47) Milla első karácsonya
  • JogászKa: Kérünk képet is mellékelni!!! :-))) A sztárság ezzel jár ám! ;-) Képeket akarunk!!! (2010.01.04. 11:49) Milla első karácsonya
  • JogászKa: Ez olyan cuki!!!! Nagyon meggyúrnám ;-) (2009.12.02. 14:37) Nahát! :)
  • Utolsó 20

Végre szakember kezében

2009.09.16. 13:41 - Apuci (cziki)

 Ma korán keltünk. Az éjszakai tortúrákról már nem írok, mert minden nap egy fél oldalt szentelhetnénk neki. Esetleg az időpontok és a pukik száma változna.

Ma 11:30-ra kaptunk időpontot Dr. Gömöri Ágneshez. Tegnapi félresikerült indulásunkból okulva ma megetettük a kis Lurkót még akkor is, ha nem jelezte, hogy éhes :) Így sikerült a komolyabb ordításnak elejét venni.

Induláskor málháslóként tipegtünk ki a lépcsőházba, pedig csak kb. 400 méterre mentünk a gyermekorvosi rendelőkhöz. Az autó hátuljából előkaptam a babakocsikeretet és rápattintottuk a gyerekhordót. Pár perc múlva elég kényelmetlen nyüszögést hallottunk. Felébredt. Na midegy, haladjunk tovább. elég mókásan nézhettünk ki Beával amikor én tolom a gyereket kicsit sietve, hogy biztosan le ne késsünk mindent, Ő pedig ugrálgatva próbálja félrehúzni a napellenzőt, hogy beadja a cumikáját a Picinek, hátha elnyammog vele. Persze nem sikerült, illetve kiköpdöste...

Kicsi kiscica hanggal érkeztünk meg a rendelőbe. Először azt sem tudtuk hol kell keresni a vizsgálat színhelyét. Bekopogtunk pár ajtón, mire megtaláltuk. Nagyon furcsa volt. Tényleg futószalagszerűen vizsgáltak. Egyszerre egy 5 hónapos kisfiúval voltunk bent.

Védőnéni megmérte a súlyunkat. 3770 gramm! Subidubi, hivatalosan is híztunk 3 hét alatt fél kilót, mert a kórházból 3260 grammal engedtek haza. Ez jó. A nagykönyv szerint hetente 150 grammot kellene hízni, de a havi fél kiló is kielégítő. Ezt mi túlteljesítettük a sok bukás ellenére.

Folytatódtak a mérések. Elővettek egy pici dézsa alakú valamit fából. A szélén centik voltak. Belefektettük az Apróságot és megmértük. Itt érdekes eredmény született. A kórházban születésnél 54 centimétert állapítottak meg, itt viszont 51 centi volt a gyerek. Most akkor mi van? Védőnéni mondta, hogy ez mindig így szokott lenni. A kórházban egy zsinórral mérik meg a gyereket és ott minden hajlat beleszámít a hosszba, itt viszont normálisan csak nyújtott gericcel a talpig mérik. Szóval nem ment össze a gyerek, csak másképp mérnek. Ok, kicsit kisimult a homlokom. :)

Ezután a Doktornéni vette kezelésbe. Meghallgata a kis mellkasát, hallgatta a szivecskét és a légzést. Forgatta ide-oda. Megnézte a bőrét, a hajlatokat, a szemét, a kezeit, a lábát, a gerincét, a buksiját és még ki tudja mi mindent. Számunkra nagyon durván megnyomorgatta a hasát. A gyerek teljesen csendben végigtűrte a nyomorgatást.

A diagnózis a következő volt "egészséges mint a makk!". Ennek nagyon örültünk.

Elmeséltük pontosan az eseményeket. Miket ettünk, hogy táplálkozik, hogy van fent, mit csinál amikor fáj neki valami, hogy simiztük, hogy próbáltuk használni a pukicsövet...

A következőket mondta:

A pukicsövet jól bekenve lehet használni, és nem kell félni, fel lehet dugni 2 centinél is jobban. Arra figyelni kell, hogy nem szabad tolni, csak amikor a gyerek nem feszít, illetve csak akkor ha engedi is kis nyomásra beljebbtolni.

Sok gyerekkel találkozott, aki a teáktól fájt. Az édeskömény ami az összes hasfájós tea alapja, az igazából nem gázvisszafogó, hanem hashajtó hatású, pont úgy, mint a kamilla. Tehát ez is okozhatja a hascsikarást. Vannak babák, akiknek székletrekedés miatt fáj a pocak, azoknak nagyon jó. Nekünk folyamatosan van széklet, ami elég híg, ott nem mindig előnyös. Anyukának sem biztos, hogy jót tesz a tea. Azt javasolta, hogy mind a ketten hagyják abba a tea ivását egy hétig és nézzük meg mi lesz belőle.

A gyereknek nem kell tea, sem cukros víz. (Mi szőlőcukrot raktunk a Törpi teájába) Elég a felforralt vagy babavíz. Ajánlatos minden szoptatás után pár kortyot adni, hogy higítsa a nehéz anyatejet.

Ha tüsszög, az nem mindig jelenti azt, hogy fázik, nem kell megijedni.

Ha csuklik az nem baj. Az majd egy éves kora után lehet probléma, addig természetes, hogy naponta akár 5 ször is csuklik a gyerek. Ez azért van, mert még fejletlen a tüdeje és az idegrendszere. Inkább jó hatással van az izmaira a csuklás, mint ártana. Maximum kényelmetlen.

A Körmöket elvileg nem szabad reszelni, mert beszakadhatnak. (Hát nekünk muszály picit, mert vágás után nagyon élesek)

A szemére kapott csepegtetőt (Ciloxan) 4 hétig hűtőbe tárolva lehet használni bármikor amikor úgy látjuk, hogy összragad a szeme a váladékozástól, de ez a ragadás kamillával is mosható. 4 hét után ki kell dobni és kamillát mindig frisset kell főzni!

Ha sétáltatásnál nagy a szél, akkor óvjuk a picit tőle, de nem okoz nagy problémát. Bea félt attól, hogy amikor fújt a szél séta közben, akkor sok levegőt nyelt. A gyerek maximum kicsit reagál az orrába fújt levegőre, de nem nyeldes sokáig, ezért nem lehet probléma.

Nagyon kedevsek voltak a vizsgálatnál és minden kérdésünkre válaszoltak türelmesen. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen kedves Doktornéni és Védőnéni foglalkozik velünk. Végre picit megnyugodtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://czikoramilla.blog.hu/api/trackback/id/tr461394492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása